9 december 2021

Plaatselijke politieberichten volgen: aan te raden voor elke Nederlander

2 min read
Politieberichten Heerhugowaard

Of je nu in een grote stad woont, in een klein dorp of in iets dat daar tussenin valt, het is voor elke Nederlander aan te bevelen zich op constante basis te informeren over wat er gebeurt (of gebeurd is) in de eigen woonomgeving. Veel mensen zijn namelijk geneigd vooral naar landelijk nieuws te kijken, maar vergis je niet: plaatselijk nieuws heeft eigenlijk vaak meer impact op jouw dagelijkse leven. Dit geldt ook voor politieberichten die vaak op plaatselijke of regionale websites worden verzameld en bijgehouden worden. Woon je pakweg in Heerhugowaard, dan is het dus verstandig de politieberichten uit Heerhugowaard regelmatig te checken. 

Politieberichten Heerhugowaard

Wanneer bel je zelf de politie?

Om te weten wat onder politieberichten wordt verstaan is het goed jezelf af te vragen waarom je zelf ook alweer precies de politie zou bellen. Welnu, in principe bel je het politienummer (0900-8844) als je hulp van de politie nodig hebt, maar niet met enorme spoed. Bekende voorbeelden zijn verkeersongelukken zonder letsel en het ontdekken van diefstal of inbraak waarbij de inbrekers al weg zijn. Dit is dus anders dan 112, het nationale alarmnummer. Dit nummer bel je als je acuut hulp nodig hebt. Degene die je aan de telefoon krijgt zal dan bepalen of dit een ambulancepersoneel, politieagenten en/of brandweerlieden moeten zijn. Bij politiemeldingen op nieuwswebsites zou je beide soorten meldingen kunnen vinden. In ieder geval gaat het dan om meldingen die een maatschappelijk belang dienen.

Politieberichten volgen: hierom doe je het

Meldingen met een maatschappelijk belang dus. Oftewel: politiemeldingen die door een ander zijn gedaan, maar waarvan het ook belangrijk is dat andere bewoners van de stad of regio ervan op de hoogte zijn. In de praktijk blijkt dat als je stelselmatig de plaatselijke politiemeldingen volgt, dat je dan weet wanneer er wegen zijn afgesloten, wanneer het treinverkeer gestremd is, wat gevaarlijke verkeerslocaties zijn en of er inbrekers actief zijn in de buurt.

Meer verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *